Tarieven


Vergoeding

HET CONSULTet eerste consult, inclusief behandeling, duurt ongeveer anderhalf uur, een vervolgconsult 45 minuten tot een uur.

De eerste behandeling

Tijdens uw eerste bezoek krijgt u een uitgebreid onderzoek. Deze bestaat uit een grondig vraaggesprek en een uitvoerige pols- en tongdiagnose. U krijgt een groot aantal vragen over allerlei aspecten van uw gezondheid. Dit kunnen vragen zijn die in eerste instantie niets met de klachten te maken lijken te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen verwachten over uw eetlust, de stoelgang, uw slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus. Bovendien zal u, ook al is het terloops, nauwkeurig opgenomen worden. De kleuring van uw huid, de gezichtstekening, of uw haar glanst of juist niet, hoe u erbij zit, hoe uw vingernagels er uitzien; het kan allemaal iets vertellen over de energiehuishouding in uw lichaam.

De polsdiagnose

Voor de acupuncturist is het voelen van de pols één van de belangrijkste manieren om tot een juiste diagnose te komen. Dat gaat veel verder dan alleen het voelen van de hartslag, wat in het westen gebruikelijk is. De acupuncturist voelt de pols op drie plaatsen en op drie niveaus. Door nauwkeurig de spanning, breedte, diepte en snelheid van de pols te meten komt de acupuncturist meer te weten over de hoeveelheid en kwaliteit van de energie in de organen.

Inspectie van de tong

De tong wordt bekeken op aanwezigheid van kloofjes, pukkeltjes of beslag. Ook de vorm, kleur en de mate van vochtigheid geven informatie over uw energiesituatie.
Als de diagnose leidt tot een keuze voor acupunctuur, zal de acupuncturist de energiedoorstroming van het lichaam proberen te herstellen door dunne (wegwerp-)naaldjes in te brengen op bepaalde punten in de meridianen. Het aanprikken is nagenoeg pijnloos. Als het naaldje op het juiste punt is aangebracht en precies op de juiste diepte zit, uit dat zich vaak in een tintelend gevoel dat lijkt op een heel klein elektrisch schokje.